donderdag 25 april 2013

Even kennismaken

De samenstelling van ons Dream Team schijnt bijzonder te zijn. Ik beleef het elke dag, dus ik weet niet beter, maar als ik andere mensen vertel over ons Dream Team hoor ik dat het toch wel allemaal een beetje apart is. Kenmerken van het Dream Team zijn: multicultureel, gezellig, rommelig en altijd bezig onze volgende uitdaging te plannen of ten uitvoer brengen.

Dream Team Papa heeft een Turks paspoort en een Nederlands paspoort, maar is eigenlijk Koerdisch. Om het maar even makkelijk te maken. Opgegroeid in Turkije en op zijn 15e naar Nederland gekomen. Hoe vernederlandst ook (geen accent te horen, behalve plat Dordts), Turkije blijft trekken aan Dream Team Papa.
Dream Team Mama heeft alleen een Nederlands paspoort, maar dat hebben alle Antillianen. In Nederland geboren en getogen en pas later papiaments geleerd. Dus biologisch half Antilliaans, maar feitelijk maar zo'n 20%. Wel 100% behoefte aan warm weer. Hoe warmer hoe beter.

Dan zijn er Lichtmeisje en Grote Zoon, de kinderen uit het eerste huwelijk van Dream Team Papa. Lichtmeisje en Grote Zoon komen elk weekend gezellig meedraaien in ons huishouden van Jan Steen.

Na Lichtmeisje en Grote Zoon zijn bijna jaarlijks de volgende leden van het Dream Team geboren: Grote welp, Uniek meisje, Laatste meisje en Minipapa. In de weekenden hebben we dus 6 DreamTeamkinderen en doordeweeks 4 DreamTeamkinderen. Heerlijk gezellige boel. Maar tegenwoordig vinden veel mensen het vaak veel kinderen en zijn onder de indruk hoe we een groot gezin combineren met allebei werken als zelfstandig ondernemers. Aangezien dit nog niet zo lang geleden heel normaal was in Nederland en de gemakken alleen maar toegenomen zijn voor huisvrouwen en moeders eigenlijk een onbegrijpelijke opvatting (vind ik).

Dream Team Papa was zelfstandig ondernemer in de bouw, maar dankzij de fantastische economie en de geweldige stimuleringsmaatregelen van de regering is daar geen droog brood meer te verdienen. Dream Team Mama is ook zelfstandig ondernemer, maar dan vooral in gemeenteland. Daar valt nog net wel een droge boterham te verdienen. Daarnaast zijn we erg actief als het gaat om het begeleiden van mensen om hun sportprestaties te verbeteren en af te vallen.
En om alles draaiende te houden, zijn we al jaren gezegend met een geweldige gastouder die Grote Zus wordt genoemd door de kinderen.

We hebben altijd plannen en nemen veel ad hoc beslissingen. De koop van ons huis was al gesloten voordat we klaar waren met de 1e bezichtiging. Toen moesten we wel nog ff 6 maanden verbouwen met 2 ukkies, waarvan 1 pasgeboren. Maar dat is een detail. We hebben een opknapcamper gekocht. Die moet nog helemaal heringericht worden. Ook een detail, want volgend jaar zomer gaan we er hoe dan ook mee op reis. In de afgelopen 7 jaar zijn we 2 keer verhuisd, waarbij ieder keer een ingrijpende verbouwing plaatsvond, hebben we 4 kinderen gekregen, hebben we talloze auto's versleten (Dream Team Papa's hobby is auto's kopen en verkopen) en hebben we het vooral heel gezellig met zijn allen!


1 opmerking:

  1. Hier even een reactie van mij op jouw vraag.
    Volgend jaar mag iedere bee een nieuwe bee meenemen.
    Wat leuk zeg dat jij ook een knutselmiddag gaat organiseren!
    Wie weet kunnen we elkaar op leuke ideeën brengen!
    Lieve groet van Dieneje

    BeantwoordenVerwijderen